Atilla Vérei Értékőrző Társulat Honlapja - Elfeledett értékeink nyomában
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
2025. Március
HKSCPSV
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Gasztronómia, receptek

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Gasztronómia, receptek - Karácsony

  2012.12.24. 15:10

Karácsonyi Receptek I.

 

Halászlé variációk

Hagyományos túróstészta házilag

 

A karácsonyi előkészületek fontos részét teszi ki azon receptek kiválasztása, amelyeket családunknak, barátainknak és vendégeinknek az ünnep alkalmából el szeretnénk készíteni.  Minden ünnep jó alkalom a régiek mellett új receptek kipróbálásra is.

Gasztronómia, receptek - Karácsony

  2012.12.24. 15:03

Karácsonyi Receptek II.

 

 

 

Töltött káposzta variációk

Mandulás töltött pulyka

Mézeskalács

Szaloncukor házilag

Diós-mákos bejgli

 

 

A karácsonyi előkészületek fontos részét teszi ki azon receptek kiválasztása, amelyeket családunknak, barátainknak és vendégeinknek az ünnep alkalmából el szeretnénk készíteni.  Minden ünnep jó alkalom a régiek mellett új receptek kipróbálásra is.

Gasztronómia, receptek

  2012.03.24. 06:51

 

Felvidéki túrós

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

- 30 dkg liszt

- 1 csomag sütőpor

- 10 dkg zsír

- 1 tojás

- 15 dkg cukor

- tej

Gasztronómia, receptek

  2012.02.29. 07:37

 

Variációk töltött káposztára

 

- Egyszerű töltött káposzta

- Erdélyi töltött káposzta

- Erdélyi töltött káposzta másik változata

- Szabolcsi töltött káposzta

- Toros káposzta

- Kolozsvári káposzta

- Töltött lucskos káposzta

Gasztronómia, Receptek

  2012.02.04. 19:18

Hólabda

 

Az idei első igazi havazásra itt egy finom süteményrecept.

(Elkészítése időigényes, legalább 120 perc.)

 

Tészta:

 

- 40 dkg porcukor

- 8 tojás

- 8 evőkanál meleg víz

- 25 dkg liszt

- 2 evőkanál kakaó

- 1 csomag sütőpor

Gasztronómia, Receptek

  2012.01.15. 21:15

Farsangi fánk:

 

A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Könnyű, és semmihez sem hasonlítható finomság. Nem hiába, hogy farsangtól függetlenül, sokan egész évben szívesen készítik és fogyasztják.

Hozzávalók kb. 21 darab fánkhoz:

A fánkhoz:

500 g búzaliszt

200 ml tej (2,8%-os)

40 g élesztő

50 g porcukor

60 g olvasztott vaj

5 db tojássárgája

A sütéshez:

olaj

A díszítéshez:

baracklekvár

porcukor

Gasztronómia, Receptek

  2012.01.01. 20:55

Padlizsánkrém recept (Vineté) - erdélyi változat

 

 

 Hozzávalók:

Hozzávalók 50 dkg krémhez:

2 db padlizsán - (360g kisült padlizsánhús)

2 csipet só

ízlés szerint őrölt feketebors

0.5 fej lilahagyma

4 gerezd fokhagyma

1 tojás sárgája 

A fogyasztáshoz:

friss pirítós

Elkészítési idő

60 perc

+ 1 nap érlelés

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
 
 
 
 
 
Indulás: 2011-12-14
 
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
 
 
Nyitóoldalunk képei

Nyitóoldalunk képeinek forrása a nemnemsoha.gportal.hu honlap. Köszönjük a szerkesztőknek, hogy engedélyezték az általuk hosszú időn át gyűjtött képek használatát!

A képek 1919. és 1944. között kerültek kiadásra, plakátokon jelentek meg.

 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!