Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
Gasztronómia, receptek - Karácsony |
|
2012.12.24. 15:10 |
Karácsonyi Receptek I.
Halászlé variációk
Hagyományos túróstészta házilag
A karácsonyi előkészületek fontos részét teszi ki azon receptek kiválasztása, amelyeket családunknak, barátainknak és vendégeinknek az ünnep alkalmából el szeretnénk készíteni. Minden ünnep jó alkalom a régiek mellett új receptek kipróbálásra is.
|
|
Gasztronómia, receptek - Karácsony |
|
2012.12.24. 15:03 |
Karácsonyi Receptek II.
Töltött káposzta variációk
Mandulás töltött pulyka
Mézeskalács
Szaloncukor házilag
Diós-mákos bejgli
A karácsonyi előkészületek fontos részét teszi ki azon receptek kiválasztása, amelyeket családunknak, barátainknak és vendégeinknek az ünnep alkalmából el szeretnénk készíteni. Minden ünnep jó alkalom a régiek mellett új receptek kipróbálásra is.
|
|
Gasztronómia, receptek |
|
2012.03.24. 06:51 |
Felvidéki túrós
Hozzávalók (4 személyre):
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg zsír
- 1 tojás
- 15 dkg cukor
- tej
|
|
Gasztronómia, receptek |
|
2012.02.29. 07:37 |
Variációk töltött káposztára
- Egyszerű töltött káposzta
- Erdélyi töltött káposzta
- Erdélyi töltött káposzta másik változata
- Szabolcsi töltött káposzta
- Toros káposzta
- Kolozsvári káposzta
- Töltött lucskos káposzta
|
|
Gasztronómia, Receptek |
|
2012.02.04. 19:18 |
Hólabda
Az idei első igazi havazásra itt egy finom süteményrecept.
(Elkészítése időigényes, legalább 120 perc.)
Tészta:
- 40 dkg porcukor
- 8 tojás
- 8 evőkanál meleg víz
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
|
|
Gasztronómia, Receptek |
|
2012.01.15. 21:15 |
Farsangi fánk:
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Könnyű, és semmihez sem hasonlítható finomság. Nem hiába, hogy farsangtól függetlenül, sokan egész évben szívesen készítik és fogyasztják.
Hozzávalók kb. 21 darab fánkhoz:
A fánkhoz:
500 g búzaliszt
200 ml tej (2,8%-os)
40 g élesztő
50 g porcukor
60 g olvasztott vaj
5 db tojássárgája
A sütéshez:
olaj
A díszítéshez:
baracklekvár
porcukor
|
|
Gasztronómia, Receptek |
|
2012.01.01. 20:55 |
Padlizsánkrém recept (Vineté) - erdélyi változat
Hozzávalók:
Hozzávalók 50 dkg krémhez:
2 db padlizsán - (360g kisült padlizsánhús)
2 csipet só
ízlés szerint őrölt feketebors
0.5 fej lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
1 tojás sárgája
A fogyasztáshoz:
friss pirítós
Elkészítési idő
60 perc
+ 1 nap érlelés
|
|
Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
|