Gasztronómia, receptek
2012.03.24. 06:51
Felvidéki túrós
Hozzávalók (4 személyre):
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg zsír
- 1 tojás
- 15 dkg cukor
- tej
A töltelékhez:
- 5 tojássárgája
- 10 dkg porcukor
- 1/2 kg túró
- 6 dkg mazsola
- 1 kanál morzsa
- 5 tojásfehérje
- Fogunk egy tálat, beletesszük a lisztet, majd hozzákeverjük a sütőport, a zsírt, a tojást, a cukrot, és annyi tejet, hogy az egészet jól össze tudjuk gyúrni.
- Ezután két egyforma részre osztjuk, kinyújtjuk, majd az egyik lapot tepsibe tesszük.
- A tölteléket elkészítjük: a tojássárgájákat összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az összetört túrót, a mazsolát, a morzsát és a keménnyé vert tojásfehérjéket is beleforgatjuk.
- Ezt kenjük a lapra, majd a másik kinyújtott lapot rátesszük
- Tojással megkenjük, majd készre sütjük.
- Végül kevés vaníliás cukorral megszórjuk felszeljük, és már kínálhatjuk is.
Forrás: izletes.hu/desszert/edes/6580
Kép: nosalty.hu/receptkonyv/41221
|